Taxodian web-applicatie om elektronisch belasting terug te laten vragen

bronbelastingelektronischterugvragenuitbestedenlage kostendividendbelastingbankenvermogensbeheerdersTaxodian
Logo Taxodian

Als gespecialiseerd fiscaal adviseur - die zich richt op financiële instellingen, beleggers en andere actoren in de financiële wereld - merken we dat er heel veel bronbelasting niet wordt teruggevraagd. De dagelijkse praktijk is dat beleggers die dividend of interest ontvangen hierover te veel belasting afdragen in het buitenland. De belegger heeft bijna altijd recht op een lager belastingtarief dat is afgesproken tussen Nederland en het land waarin wordt belegd. Om dit tarief toe te laten passen moet de te veel in rekening gebrachte belasting actief terug worden gevraagd. 

De praktijk is dat de procedures veelal ingewikkeld en kostbaar zijn. Daarnaast kost het veel tijd en:

  1. moet de Nederlandse belastingdienst worden gevraagd om bewijsstukken, en
  2. vaak ook nog de effectenbewaarder in Nederland.

Al deze drempels zorgen er voor dat de meeste particuliere beleggers dit recht op teruggaaf laten liggen. Ze doen daardoor dus een overschuldigde betaling aan de buitenlandse belastingdienst.

Beleggers doen door het niet terugvragen van belasting een overschuldigde betaling aan buitenlandse belastingdiensten.

De crux van het probleem is dat de kosten voor het terugvragen van belasting momenteel te hoog zijn. De oplossing is simpel: zorg voor een goedkope oplossing om belasting terug te kunnen vragen! Dit kan door zo veel mogelijk automatisering.

Door zo veel mogelijk automatisering kan bronbelasting eindelijk tegen lage marginale kosten worden teruggevraagd en wordt hierdoor bereikbaar voor vrijwel alle particuliere beleggers.

Onze oplossing is een web-applicatie die d.m.v. schaalvoordelen en optimale automatisering de goedkoopste oplossing is voor het terugvragen van bronbelasting. De web-applicatie is ondergebracht in een aparte onderneming namelijk Taxodian. Kijk op de website voor meer informatie over de webapplicatie. De applicatie is vanaf 2017 beschikbaar voor banken, vermogensbeheerders en grotere accountants. Vraag uw bank en vermogensbeheerder of ze al van onze diensten gebruik maken!