Bronbelasting terugvragen in Duitsland, dat kan beter!

Geen tags bekend

Geen enkele Nederlandse consumentenbank maakt gebruik van de bijzondere procedure die de Duitse fiscus biedt om bronbelasting efficient terug te vragen! Dit betekent dat wanneer u als belegger dividend ontvangt van aan de DAX genoteerde aandelen zoals Siemens, BMW, Allianz, Daimler, Deutsche Bank, E.on, Adidas, Basf, Bayer of Volkswagen hierover doorgaans 26,38% belasting geheven wordt, terwijl dit maar 15% hoeft te zijn.

Een groot aantal banken, waaronder Binck, Alex, TradersOnly, Lynx en Keytrade, hebben wel dienstverlening om de belasting op dividend vanuit de V.S. te verlagen naar 15%. Duitsland biedt echter ook een procedure waarbij de bank met 1 aangifte voor alle klanten tegelijk belasting terug kan vragen op een dividend. Deze procedure is vrij uniek in Europa en beleggers zouden hierdoor zeer eenvoudig een teruggaaf moeten kunnen ontvangen van teveel betaalde belasting.

Banken laten echter op grote schaal na hiervan gebruik te maken voor hun particuliere klanten. In de praktijk betekent dit dat particuliere beleggers zelf moeten proberen de belasting terug te vragen. Menige bank zal u echter niet helpen bij het aanleveren van de vereiste bewijsstukken om dit te kunnen doen.

Indien u als bank overweegt over te gaan op betere fiscale dienstverlening voor uw klanten, dan kunt u met FSI Fiscal hierover contact opnemen. Eveneens nodigen wij particuliere beleggers uit ons hierover te benaderen. Wij geven graag uitgebreidere uitleg over de mogelijkheden.